Muziek en beeldende vorming
Een programma met didactische tips voor vmbo BB/KB

Gitaarjongen_DSC_0182.jpgDeze reeks voorbeelden beoogt docenten idee├źn en suggesties te bieden  voor de lessen muziek en beeldende vorming in de eerste twee jaar van de onderbouw. De leeropgaven zijn ontworpen op basis van de door SLO ontwikkelde kernconcepten.
De gegeven voorbeelden richten zich weliswaar specifiek op deze vakken, maar ze lenen zich goed voor het maken van combinaties met en uitstapjes naar andere vakken.

 DSC_0242.JPG

Leeropgaven muziek
Leeropgaven beeldende vorming

De leeropgaven worden ook hier volgens de  Kunst- en cultuurschijf en impuls bongo_boy_Slash_DSC_0006.jpgbeschreven. Daarbij biedt dit document extra tips rondom het lesgeven aan leerlingen op BB- en KB niveau.
De leeropgaven dienen ter inspiratie voor het ontwikkelen van lesmateriaal voor leerlingen voor de onderbouw van het vmbo. Ze blijken echter ook goed bruikbaar te zijn voor de onderbouw van havo en vwo. Tezamen vormen de leeropgaven een invulling voor een tweejarig programma, maar ze kunnen natuurlijk ook individueel worden ge├»ntegreerd in een bestaand lesprogramma of methode.